Prins Johan Frisoschool - HerkingenEU

Ga naar de inhoud

Prins Johan Frisoschool

Prins Johan Frisoschool
Prins Johan Friso School
Prins Johan Frisoschool

Deltastraat 13
3249 AC Herkingen
Tel. 0187-661011

Algemene informatie Prins Johan Frisoschool

Wij zijn een kleine dorpsschool waarop de meeste kinderen van het dorp hun basisschoolperiode doorbrengen. Op onze school zijn kinderen van 5 verschillende nationaliteiten te vinden die samen spelen en samen werken aan een optimale ontwikkeling.

Op onze school wordt gewerkt vanuit een christelijke identiteit. We zien elk kind als uniek schepsel van God dat er mag zijn met de eigen talenten. Wij zien het als onze opdracht om elk kind tot zijn recht te laten komen. We streven naar een werksfeer waarbij ieder kind en elke collega telt en met plezier naar school komt.
Op onze school wordt gewerkt met een fijn team van zowel jonge als oudere leerkrachten die met enthousiasme hun werk doen.
Onze school is bestuurlijk aangesloten bij een bovenschoolse stichting; dit betekent dat we een bovenschools bestuur hebben met een eigen adviesraad voor de plaatselijke school. De school heeft een eigen vereniging waarvan lidmaatschap zeker op prijs gesteld wordt.
De Prins Johan Frisoschool is de enige school in het dorp Herkingen. Zowel kerkelijke als onkerkelijke kinderen zijn van harte welkom op onze school! Onze school telt ruim 60 leerlingen die verdeeld zijn over 3 groepen. De groepen worden een of meerdere keren per week gesplitst zodat de kinderen meer aandacht krijgen bij het leerproces.
In ons gebouw is een peuterspeelzaal gevestigd. Deze valt onder verantwoording van Stichting Peutereiland. Er is een fijne samenwerking tussen de peuterspeelzaal Pinkeltje en de school. De peuters hebben een eigen lokaal met een eigen plein maar bij kou of regen spelen ze bij ons in de hal bij groep 1/2. Regelmatig is er overleg tussen de leidster van Pinkeltje en de leerkrachten van groep 1/2.
Binnen onze organisatie vinden ook stagiaires hun plaats. Wij zijn een school waar stagiaires terecht kunnen voor een oriƫnterende stage of voor het doen van een stage die past bij hun opleiding tot leerkracht of onderwijsassistent.
Wilt u meer informatie van de school dan nodigen wij u van harte uit voor onze jaarlijkse Opendag (meestal half maart). Daarnaast bent u dagelijks welkom voor een kennismakingsbezoek of kunt u contact opnemen middels het contactfomulier op de website voor het toezenden van bijvoorbeeld een schoolgids.
Vriendelijke groet,
M.H. Koppert
(Directeur)

Prins Johan Frisoschool
Deltastraat 13
3249 AC Herkingen
Tel. 0187-661011


Terug naar de inhoud